keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Virkatut lumihiutaleet osa 3 ja tärkkäysohjeKoska tämä joulukuun lumitilanne vaikuttaa edelleen aika huonolle (on sitä vielä maassa, mutta ennusteet lupaavat vesikelejä), täytyy lunta tehdä itse. Nämä lumihiutaleet matkasivat spraymaalilla maalaamiini oksiin. Lisäksi sinne tuli ihana kirppikseltä löytynyt lintu ja ”kristalleja”. Jotenkin vielä oksat kaipaavat jotakin, olisiko teillä ideoita mitä sinne voisi laittaa? Jotain blingblingiä ehkä?
 
 
 

Tärkkäyksessä kokeilin eri ohjeita, pari niistä meni täysin metsään, joten tässä itselleni sopivin tapa lumihiutaleiden tärkkäyksessä.
Tarvitset:
1,5dl sokeria
1,5dl vettä
kattilan
pyyhkeitä
alusen, johon työn voi pingottaa (itse käytän styrox-levyä, jonka olen päällystänyt ihan jätesäkillä. Jotkut käyttävät esimerkiksi jumppa-alustaa. Pääasia, että neulat on helppo upottaa aluseen eikä alunen päästä väriä märkiin hiutaleisiin.)
nuppineuloja työn kiinnittämiseen (tykkään käyttää pitkiä nuppineuloja, ovat siis tavallisia nuppineuloja pidempiä)
1. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Sulata sokeri veteen pienellä lämmöllä, keittämistä ei tarvitse (itse sekoittelen välillä). Sokeri on sulanut, kun neste on kirkasta.
2. Upota tuote nesteeseen ja anna sen olla siellä n.15 min (isompi työ tietenkin tarvitsee pidemmän ajan, nesteen on hyvä imeytyä myös langan sisälle). Puristele liiat nesteet pois, tässä pyyhkeet toimii hyvin. Hiutale vain pyyhkeen sisälle ja painellaan. Sormetkaan eivät mene tahmeiksi.
3. Pingota hiutale aluselle nuppineuloja apuna käyttäen. Itse laitan jokaiseen pieneenkin sakaraan nuppineulan. Lumihiutaleista saa täsmälliset ja suorat, kun käyttää apuna viivoittimella piirrettyä kaaviokuvaa. 100 virkattua lumihiutaletta kirjasta sellainen löytyy valmiina.
4. Tavallisesta puuvillaisesta virkkauslangasta virkatut lumihiutaleet kuivuvat vuorokaudessa, Kelosta virkatuissa meni n.1,5vrk. Poista nuppineulat ja hiutaleet vain leijumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).