lauantai 7. joulukuuta 2013

Tonttuheviä ja ompelun ihanuutta


”kun pukki on poissa, niin tontut bailaa” Tätä laulua olemme saaneet kuunnella marraskuusta saakka. Silloin meillä on lupa ottaa joululevyt esille, ja poika laittaa ensimmäisenä Hevisauruksen Räyhällistä Joulua – levyn.
Tämä tonttu taitaa olla tutkimusmatkoilla, katselemassa miten kiltteinä lapset ovat olleet, eikä vielä bailaamassa. Laulussakin tonttujen bileet alkavat vasta, kun pukki lähtee aaton lahjakierrokselle. Mitenkähän kovat bileet tällä tontulla mahtaa olla tiedossa aattoiltana?

Tonttuhattu oli ajankohtainen saada, entinen oli tietenkin liian pieni ja ensimmäiset pikkujoulut häämöttelevät ovella. Aluksi suunnittelin tekeväni vihreän hevihatun, mutta tarpeeksi ohutta kangasta ei kaapeista löytynyt. Ajatuksena mahdollisimman ohut kangas tuntui parhaalle, tonttuhattua tulee eniten käytettyä sisällä. Kaapista löytyi mummoni vanha trikoomekko! Onneksi se oli edes punainen. Ikean huovasta leikkasin kolmiorivin, täytyyhän joulussakin jotain dinoihin ja hevisauruksiin viittaavaa olla (jos pojalta kysytään). Sisälle aivan hatun kärkeen kiinnitin kulkusen. Mieleinen, kovin mieleinen oli  tontulle tämä hattu. (Mummon trikoomekko päätyi myös kuvaustilanteeseen päälle. Jos vuorokauteen saa lisää tunteja, muokkaan siitä itselleni joulumekon)
Ja asiasta kukkaruukkuun, tonttuilun lomassa, voi mitä ihanuutta tänään tapahtuikaan! Hurruuttelin ensimmäistä kertaa uudella Berninallani (aurora 450). Mikä unelma! Vielä kaikki vaiheet vievät aikaa, kun käyttö ei ole automaattista ja tule selkärangasta, kuten vanhalla koneella ommeltaessa. Mutta kyllä me vielä hyviksi kavereiksi tulemme, kunhan vähän tutustutaan! Vielä ei blogiin asti ole valmista esitellä, mutta luvataan luvataan!
Mutkia oli käyttöönotossa vähän matkassa, koneen sain tismalleen sovitusti, mutta reissussa ollessa en voinut sitä tietenkään tutkia. Apua, kotona huomasin että ohjekirja puuttuu! Piipahdin heti Kone-Minnassa, josta koneeni ostin, ja sovimme, että maahantuoja postittaa sen minulle suoraan kotiin. Tämän viikon odottelin, enemmän ja vähemmän kärsivällisesti, mutta ei Posti-Pate tuonut sitä. Itsenäisyyspäivänä ehdin vasta laitella sähköpostia, ja mitä tekee asiakkaistaan välittävä myyjä? No, soittaa tietysti heti samana päivänä ja lupaa minulle liikkeen kirjasen lainaan, kunnes omani tulee!!! Ja miten mahtaa toimia myyjä, joka ei itse ole paikalla kirjaa antamassa, vaan vapaa-päivän vietossa? Kyselee tietenkin puhelimitse sainko kirjan! Huippua palvelua, ei tarvitse miettiä, mistä koneeni jatkossakin ostan! Nyt vaan kone laulamaan, listalla onkin jos jonkinmoista ompelusta.

ps. mainitsen vielä, että tämä ei ole maksettu mainos! Halusin jakaa mahtavan asiakaspalvelukokemuksen teidän kanssa! Ja voin tosiaankin suositella Kone-Minnaa muillekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).