sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Kevään ensimmäiset kukkaset
Keväinen paita syntyi Yoshiko Tsukiorin Kauniit puserot ja mekot – kirjan pohjalta. Kankaan olen ostanut 15 vuotta sitten, nyt sitten vihdoin silppusin sen! Tästä tuli tällainen ihan kiva juttu, hihat jotenkin eivät ole makuuni. Ehkä vielä niitä muuttelen joku päivä, tai sitten en. Jos näihin vaikka tottuu! Ehkä rypytys ylhäällä saa tämän hihan tuntumaan oudolle itsestäni. Paidan malli on muuten ihan mukava, ja kankaan kuosi on sopivan herkkä. Sopiva vaikka hameen kanssa niihin ihaniin äitienpäiväjuhliin, mitä lapsen kerho joka vuosi järjestää!

Lisää kukkasia löytyy tästä äidilleni tekemästä sauna-enkelistä. Jälleen Tildaa. Olen tällä kaavalla tehnyt vuosia sitten vauvaviemisiksi hyvän yön enkeleitä. 

Kirjoin kukkasia ja sauna-tekstin. Vielä nämä kirjailut vaativat muistiin palauttamista opiskeluvuosien jälkeen. Opintoihin kuului muutaman opintoviikon verran kirjontoja, mukavaa puuhaa vaikkakin ei tällaisen nopeasti – valmista – ihmisen juttuja.

Mielettömän kaunis sää saapui perjantaisen myrskyn jälkeen. Eikös siinä Kari Tapion (?) laulussakin lauleta, että ’myrskyn jälkeen on poutasää’. Lumet sulivat ihan itsekseen, ja taitaa pian olla huhtikuu. Voisikin jo pääsiäistä alkaa suunnittelemaan. Koristeletteko te muut kotianne pääsiäisenä?

8 kommenttia:

 1. Nätti paita;sopii sinulle! Ja nuo tildathan ovat niin ihania.Kyllä olet kauniita kukkasia kirjonut ja tekstikin on oikein onnistunut.
  En ole oikein pääsiäis-ihminen.Pienin on aina koristeita vailla ja hampaat irvessä sitten kaivan pussukan esiin ja lätkimme koristeet sitten ympäri huushollia ihan sinne tänne mihin mahtuu...onneksi ovat esillä vain viikon :)
  Minulle riittäis ihan pari koristetta ja pääsiäisruoho tipuineen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! Minä nyt olen sellainen höperö näiden koristelujen suhteen, että aina väsään jotain :D. Rakastan suunnattomasti erilaisia koristuksia, ja mielelläni niitä väkerrän. Tänä vuonna en taida kovin montaa uutta koristetta pääsiäiseksi tehdä, mennään vanhoilla.

   Poista
 2. Kaunis pusero kauniista kankaasta. Kiva juju tuossa hihassa, ehkäpä opit siitä ajan myötä pitämään, tai sitten tosiaan muutat sen, jos ei tunnu omalta :). Nämä tekemäsi tildailut ovat todella suloisia, minulla on yksi Tildan joulukirja, josta on pitänyt tehdä ja tehdä.... no, arvaapa olenko tehnyt? No, en... jos vaikka ensi jouluksi :) Meillä kaivellaan lasten kanssa koristeet ja istutetaan ruohot pääsiäiseksi - niin kotonakin aina tehtiin ja jäänyt ehkä sieltä perinteeksi. Vielä kun kokeilisi sitä pashan tekoa, meillä ei mämmistä oikein kukaan välitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Krista! Enköhän minä hihaan totu. Muistan miten 3/4 hihojen tullessa muotiin ystävän kanssa päivittelimme, miten ei koskaan ikinä sellaista vajaamittaista hihaa tulla pitämään. Niinpä niitäkin vaan kaappiin tuli :). Lämpeän aika hitaasti muoti"oikuille". Jospa sinä ensi jouluna ehdit kokeilemaan näitä Tilda-hahmoja. Mukavia pääsiäisjuttujakin Tonella on, niitä aiempina vuosina tein ja varmaan tänne blogiinkin pääsiäisen alla päätyvät. Pasha on ihanaa, mämmistä ei meilläkään välitetä. Ystäväni tekee joka vuosi pashaa, heillä ortodokseina se tietenkin kuuluu enemmän pääsiäiseen. Minä en ole kokeillut, aika monta työvaihetta siinäkin on.

   Poista
 3. Kaunis on paita ja tykkään tuosta mallista. Siinä on juuri sellaista erilaista mitä ei joka paidasta löydykään. Nuo Tilda- nuket on niin kauniita. Jospa joskus saan otettua ja kokeiltua sellaista. Kyllä minun tulee laitettua pääsiäistä, jotenkin se on niin keväistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa kirjassa oli muutamia muitakin kivoja paita- ja mekkomalleja. Vein sen tosin jo takaisin kirjastoon, ehkä tulee vielä uudestaan lainattua ja kokeiltua muitakin. Pääsiäisen väreissä on kyllä niin mukavia keväisiä sävyjä ja rairuohot/ohrat tuovat mukavaa vihreyttä. Noissa Tilda-nukeissa on kyllä vaikka millaisia herttaisia otuksia. Kiitoksia Kanneli kommentistasi.

   Poista
 4. Voikun kaunis malli tuossa paidassa, ja aivan ihana Tilda nukke ♥
  Mullakin odottaa kolme keskeneräistä Tildaa tuolla ompeluhuoneessa, mutta jostain syystä niiden loppuun viemiseen ei tunnu olevan aikaa ;)
  Meillä laitetaan pääsiäistä :) Ei ehkä ihan joka paikkaan, mutta olkkarissa ja keittiössä sen ainakin huomaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia! Nopeasti sitä tekee Tildoissa tosiaan sen alkuvaiheen ompelut, mutta se pieni pipertäminen ottaa aikansa. Minulla on ollut laatikossa 3 vuotta jättikokoinen enkeli odottamassa loppuunkasaamista. Tässä tapauksessa on kyse vain siitä, etten keksinyt tarpeeksi kivoja vaatteita enkelille, niin jäi sitten odottamaan kankaita. No, varmaan jo nyt löytyisi sopivat kankaat ;).

   Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).