torstai 27. maaliskuuta 2014

Vinkki pääsiäiskattaukseen


Viime vuonna toteutin pääsiäiskattauksen näillä elementeillä. Liinan kutoi äitini, ihastelin sitä hänen luonaan ja kas kummaa, se putkahti minulle lahjana! Rakastan tuota väriä. Koska tämän kattauksen toteutukseen menee hitusen aikaa, ajattelin julkaista kuvat jo nyt. Ehtii vielä halutessaan keräämään noita kananmunankuoria ja istuttamaan niihin rairuohot. Laitoin itse munankuoret kananmunakennoon kasvuvaiheessa ja siirsin sitten vasta pesiin. 


Munille tein pesät huovutusvillasta, jostain Tiimarista ostetusta narusta sekä höyhenistä. 


Pupuja virkkailin muutaman, niistä on tulossa ihan oma postauksensa. Narsissit kuuluvat ehdottomasti kevääseen ja pääsiäiseen meillä. Lautasliinarenkaista ei ollutkaan minulla tarkempia kuvia, niissä on erikokoisia höyheniä rautalangalla sidottuna.Meillä näin siivouspäivän kunniaksi otettiin ensimmäiset pääsiäiskoristeet jo esille. Pikkuhiljaa niitä lisäillään. Viikonloppuna istutamme sitten ohrat, niiden itämiseen menee kauemmin. Rairuohot ehtii vielä myöhemminkin. Eilen keräsimme pajunkissoja, eivät kaikki vielä olleet täysin auki, joten laitoin ne ämpäriin veteen sisälle. Ehtivät aueta hyvin virpomavitsoja ajatellen. Mutta muistattehan, ettei pajunkaan oksia saa ilman maanomistajan lupaa poimia! Tässä linkki, josta voi tarkistaa jokamiehenoikeudet.

Touhukasta torstaita!

2 kommenttia:

  1. Kyllä on ihanan sävyinen kattaus. Minäkin tykkäisin kovasti tuosta kevään tuoreesta vihreän sävystä. Ihana idea laittaa rairuohot munankuoriin. Yhden narsissin ostin ja laitoin sen ulos oven viereen lyhdyn sisään. Se on ihan kivan näköinen siinä. Suloisia nuo virkatut pupuset. Kiva jos laitat niistä postausta. Voisipa vaikka kokeilla tehdä niitä. Kauniin liinan on äitisi kutonut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äiti kutoisi varmaan enemmänkin, jos hänellä olisi omat kangaspuut. Nyt käy muualla kutomassa, joten ei ihan niin paljoa ehdi. Ja nyt vasta tuli mieleen, että olisihan hänelle voinut pyöreille vuosille kangaspuut hankkia isommalla porukalla :(. Miksiköhän se nyt vasta tuli mieleen? Meilläkin narsisseja laitetaan ulos, sisällä tahtovat nopeammin mennä huonoksi, mutta usein pääsiäiseksi ostetaan pöytään. Täällä on tosin vielä sen verran yöpakkasia, etten vielä uskalla ulos laittaa (narsissi kestää kyllä pieniä pakkasia). Yritän tänään saada kuvattua noita pupuja enemmän, nopeita ja helppoja ovat!

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).